Kamu kurumu cimere şikayet edilirse ne olur?
CİMER şikayetinin sonucu nedir? CİMER’e iletilen şikayetler ilgili kamu kurumuna iletilir ve bu kurum tarafından incelenir. Başvurunun sonucuyla ilgili bilgi başvuru sahibine iletilir.
CİMER şikayetlerinde şikayet eden görünür mü?
CIMER’e şikayette bulunan kişilerin kimlik bilgilerinin açıklanıp açıklanmayacağı sorusu sıklıkla gündeme gelmektedir. CIMER’e başvuruda bulunulduğunda, başvuruyu yapan vatandaşların kimlik bilgileri gizli tutulur.
Memurun cimere yazması suç mu?
Danıştay’ın BİMER veya CİMER’e başvuran memurlara disiplin cezası verilemeyeceğine ilişkin kararı Bilgi edinme başvurularında herkese yönelik, memur olsun veya olmasın, bir başvuru süreci düzenlendiği için, üst göreve başvuran memura, görevini zayıflattığı gerekçesiyle ceza verilemez.
CİMER’e şikayet edilen kişiye ne olur?
Şikayet niteliğindeki başvurularda, CİMER personeli gerekli gördüğü takdirde başvurucunun yararına kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvurucunun kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işlenecek ve kesinleştirilecektir.
Memur şikayetini nereye yapar?
Buna göre ihbar ve şikâyetlerin iletileceği makamlar genellikle Cumhuriyet savcılığı veya kolluk kuvvetleridir. Ayrıca ceza hukuku kapsamında suç teşkil eden ihbar ve şikâyetler valiliğe, kaymakamlığa, mahkemeye, büyükelçiliğe ve konsolosluğa iletilebilir.
Cimere atılan şikayet silinir mi?
CIMER başvurumu nasıl iptal edebilirim? e-Devlet Kapısı üzerinden CİMER’e yapılan başvurular için iptal hizmeti bulunmamaktadır. Belirttiğiniz sorunla ilgili olarak 150 numaralı CİMER Çağrı Merkezi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
CİMER’e ihbar edenin kimliği açıklanır mı?
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne şikâyet şeklinde yapılan başvurularda, CİMER personeli gerekli görürse başvurucunun yararına kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvurucunun kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işlenecek ve kesinleştirilecektir.
Cimere edilen şikayet kaç günde sonuçlanır?
1) 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kapsamındaki talep ve şikâyetlerin cevap süresi 30 gündür. 2) 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamındaki taleplerin cevap süresi 15 iş günüdür.
CİMER şikayeti asılsız çıkarsa ne olur?
CIMER şikayetleri gibi şikayetlerde, şikayetin asılsız olması durumunda şikayetçiye karşı kamu davası açılabileceği belirtilmelidir. Aslında kamu davası açılmalıdır.
Memura tutanak tutulursa ne olur?
Yetkiliye karşı bir rapor sunmak, yaptırım için acil bir sebep değil, yetkiliye karşı yürütülecek soruşturmanın başlangıcıdır. Yetkiliye yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı disiplin soruşturmasının sonucu olacaktır.
Cimere kimin şikayet ettiğini nasıl öğrenebilirim?
Bu bilgiler ışığında istenilen her an www..tr adresi ve e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulama yapılabilmektedir.
Hakarete uğrayan memur ne yapmalı?
1- Memurların Talep ve Şikâyetleri Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine göre durumu bir üst amirine bildirmek zorundadır. Üst amir, kendi sorumluluk alanında ise konuyu kendisi ele almalıdır; aksi takdirde talebi yetkili amirine bildirmelidir.
Şikayet eden kişinin kimliği açıklanır mı?
Söz konusu yazıda, ihbarcının kimliğinin açıklanmasının zararlı olabileceği düşünülmüş, bu durum düzenlenmiş olmakla birlikte, şikâyetçinin kimliğinin gizlenmesine gerek olmadığı belirtilmiştir.
CİMER şikayetinde isim nasıl gizlenir?
ALO 150 aracılığıyla şahsen, mektupla veya faksla yapacağınız bildirim taleplerinde kimlik bilgilerinizin gizli kalmasını istiyorsanız; “Kimlik bilgilerimin gizli kalmasını istiyorum.” ifadesini kullanmanız gerekmektedir.
Dilekçeye 30 gün içinde cevap verilmezse ne olur?
İdari Yargılama Usulü Kanunu’na göre eski uygulama devam etmektedir. Başvurunun kabulü veya reddi kararı 60 gün içinde verilmelidir. 60 gün içinde cevap alınamazsa, başvurunun talep edilen idare tarafından reddedildiği kabul edilir ve bu iptal kararına karşı itiraz etme hakkınız vardır.
CİMER hangi şikayetlere bakar?
Millet ile devlet arasında güçlü bir iletişim köprüsü oluşturma amacıyla kurulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), vatandaşlarımızın dilekçe kullanımı ve bilgi edinme hakkı başta olmak üzere, devlet politikalarıyla ilgili her konuda görüşlerini ifade edebilecekleri kapsamlı bir hizmet sunmaktadır.
Dilekçeye 30 gün içinde cevap verilmezse ne olur?
İdari Yargılama Usulü Kanunu’na göre eski uygulama aynı kalmıştır. Başvurunun kabul edilip edilmeyeceğine ilişkin kararın 60 gün içinde verilmesi gerekmektedir. 60 gün içinde yanıt alınamaması durumunda başvurunun talep edilen makam tarafından reddedildiği kabul edilir ve bu iptal kararına karşı itiraz etme hakkınız vardır.
Cimere özel kurumlar şikayet edilir mi?
Üniversiteler, bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşlar. Belediyeler (büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri) ve il özel idareleri CİMER kapsamında başvuru yapılabilecek kurum ve kuruluşlardır.
CİMER şikayetleri dikkate alınır mı?
Cimer’e iletilen sorunlar aynı kuruma iletilir. Orada görevlendirilen biri yanıt verir ve bu yanıt size iletilir. Okul, askeri veya polis yetkilileri gibi kurumlarda sigara içmeyle ilgili şikayetler dikkate alınır ve uyarılar yapılır veya önlemler alınır.