İçeriğe geç

Vezne Hangi Dil

Vezne Türkçe mi?

Vezne kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir.

Vezne ne oluyor?

1. Kuruluşumuzda Sosyal Güvenlik Primi’ne tabi olmayan veya yasal olarak nakit veya kredi kartı ile ödendiği kabul edilen bazı işlemlere ait ücretleri tahsil eden ve makbuzla kaydeden birimdir.

Kelime hangi dilden gelir?

Kelime, Arapçada “söylenen, söz” anlamına gelen كلمة (kelime) kelimesinden türemiştir.

Vaveyla hangi dilde ne demek?

“Vaveyla” kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup Türkçeye Arapçadan gelmiştir. “Vaveyla” kelimesinin anlamı “ağlamak, feryat etmek, ağıt yakmak” gibi üzüntü ve acı ifadeleriyle birlikte kullanılır.

Vezne ne demek TDK?

Dilimize Arapçadan giren vezne kelimesi “vezn” kökünden türemiştir. Kasiyer ölçmek ve saymak anlamına gelirken, kasiyer bankalarda ve ofislerde ödemelerin yapıldığı yeri ifade eder.

Veznedar kökü nedir?

Farsça wazne-dār وزنه دار “tartı” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Daha fazla bilgi için, vezne, +dar makalelerine bakın. Herhangi bir tartıcı anlamına gelir, özellikle “bir madeni paranın değerini tartarak doğrulayan kişi”.

Vezne ne iş yapar?

Veznedar, çalıştığı kurum veya kuruluşlar tarafından toplanan veya ödenen paraların kayıt altına alınmasını sağlayan kişidir.

Vezne memuru nasıl olunur?

Kasiyer olmak için gerekenler arasında finans, işletme, ekonomi ve bankacılık alanında bir derece yer alır. Kasiyerler Microsoft Office programlarına aşina olmalı ve bilgisayar becerilerine sahip olmalıdır. Bu iş için başarılı matematiksel işlemler şarttır.

Hastanede vezne ne iş yapar?

Ödeme yapan hastaların ve SSI hastalarının ücretlerini toplar. Kasada günlük olarak toplanan para aynı iş günü bankaya yatırılır. Döner Fon Muhasebe Ofisine yatırılan paranın belgelerinin üç kopyasını teslim eder.

Efendi Türkçe bir kelime mi?

“Efendi” kelimesi iyi örneklerden biridir. Bu kelime Yunanca kökenlidir. Anadolu Selçuklu döneminde Bizans Yunancasından Türk Türkçesine geçmiştir.

Kumpir hangi dilde?

kumpir – İngilizce sözlük. “Patates” anlamına gelen Bulgarca ve Sırpça krumpír kelimesinden ödünç alınmış bir sözcüktür. Bu kelime, “yer armutu” anlamına gelen ve aynı anlama gelen Almanca Grundbirne kelimesinden ödünç alınmış bir sözcüktür. Bu kelime, Almanca Grund “yer” ve Almanca Birne “armut” kelimelerinin bir bileşimidir.

Lahana Türkçeye nereden gelmiştir?

Lahana – Nisanyan Sözlüğü. Yunanca láχano λάχανο “lahana, kelime” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime, antik Yunanca láχanon λάχανον “her türlü sebze” kelimesinden türemiştir.

Vera hangi dilde ne demek?

Vera ismi Arapça kökenli bir isimdir ve ülkemizdeki birçok ebeveyn tarafından beğenilmektedir. Vera, güzel bir anlamı olan uğurlu bir isimdir. İsmin anlamı, zararlı ve aşırı olan her şeyden uzak durmak ve haram olduğu şüphesini uyandıran her türlü durumdan kaçınmak anlamına gelir.

Feryatlar ne demek?

✏ “Sızlanmak” ne anlama geliyor? 🔎 Bağır, çığlık at, sızlan. Yüksek sesle yardım isteme.

Mumtaz nedir?

Mümtaz, Arapça kökenli bir isimdir ve “asil, seçkin, üstün” anlamına gelir. Genellikle bir toplulukta seçkin ve üstün olan birini ifade etmek için kullanılır.

Hastanede vezne nedir?

Tesis, hastaların paket fiyatının dışındaki hizmetler için ayrı ayrı ödeme yapmalarına olanak tanıyan bir yapı sunmaktadır. Hastalar faturalarını kredi kartı, çek vb. ile ödeyebilirler. Ödemeler esnek ödeme araçları kullanılarak yapılır.

Vezne olmak nedir?

Teller ne demek? Hazinedar; Banka veya ofis gibi yerlerde paranın giriş ve çıkışını sağlayan kişidir. Nakit işlemlerini yasalara tam uyumla yürütmek zorunda olan kasiyer, kamu kuruluşlarında kasa aracılığıyla ödeme yapabilir veya alabilir.

Gün Türkçe bir kelime mi?

Menşei. Eski Türkçe kün‎ (kün).

Yarın Türkçe mi?

morgen – Nisanyan Sözlük. “Sabah, gün doğumu, gün” anlamına gelen Eski Türkçe “morgen” kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Eski Türkçe fiil yaru – “parlamak, aydınlatmak” ve Eski Türkçe eki +(I)n’den türemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yabancı Escort