İçeriğe geç

Acuze Kadin Ne Demek

Aküze etmek ne demek?

Eylem. [1] Gizlice söylemek. [2] Bir uyarı olarak.

Acuze karı ne demek?

Acuze, yaşlılıktan dolayı yüzü kırışmış bir kadın veya bu görünümde bir peri veya tanrıçadır. Hansel ve Gretel gibi folklor ve çocuk masallarında sıklıkla görülür.

Aköz ne demek?

Kuru göz tedavisinde ilk yapılması gereken, sebebini bulmaktır. Su tabakası yetersizse, en yaygın yöntem gözyaşı damlatıp bölgeyi nemlendirmektir. Bu amaçla, çalışma odasına buhar makinesi kurmak veya ıslak havlu asmak pratik çözümlerdir.

Acuze ne demek Osmanlıca?

acuze – İngilizce sözlük. Arapçada yazılı örneği olmayan *ˁacūza(t) عجوزة kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime Arapça ˁacūz عجوز “yaşlı ve üzgün kadın, ihtiyar kadın” kelimesinin dişil halidir.

Karı koca soğukları ne zaman?

Buna göre; ileri yaştaki bayanlarda soğuk algınlığı genellikle Yunan takvimine göre 26 Şubat-4 Mart tarihleri ​​arasında, Miladi takvime göre ise 11-17 Mart tarihleri ​​arasında görülmektedir.

Berdül acuz ne demek?

Kış mevsiminin sonunda gelen şiddetli soğuğu ifade eden bir deyimdir.

Kakçı ne demek?

Kakçı lehçeleri tamamen Rumeli lehçeleridir ve Anadolu lehçeleriyle yalnızca birkaç ortak lehçe çizgisine sahiptir. Balkanlar’daki ana ghat üretim bölgesi, özel bir bölge oluşturan Doğu Rodoplar’dır. Ayrıca, orta bölgede küçük ada benzeri gakçı haliçleri vardır.

Akvam ne demektir?

Kaynak gösterilmeyen içerik itiraza ve kaldırılmaya tabi olabilir. Milletler Cemiyeti (Cemiyet-i Akvam olarak da bilinir), günümüz Birleşmiş Milletleri’nin temeli olarak kabul edilebilecek bir örgüttü. 10 Ocak 1920’de, I. Dünya Savaşı’ndan sonra İsviçre’nin Cenevre kentinde kuruldu.

Gözde hare ne demek?

Moiré, gözlerin etrafındaki belirgin siyah çerçevedir. Göz moiré, gözlerin etrafında ince veya kalın çizgilerin varlığıdır. Bazı lenslerde kalın moiré bulunurken, diğer lenslerde ince moiré bulunabilir. Moiré lenslere çerçeveli göz yapısı diyebiliriz.

Ahz etmek ne demek Osmanlıca?

Allah’ın kulunu kendisine yakınlaştırması anlamına gelen bir tasavvuf terimidir.

Osmanlıca azap ne demek?

Azab veya Azap, Osmanlı devletinde çoğunlukla garnizon askerleri olarak görev yapan bir askeri birimdir. Henüz evlenmemiş genç erkekler cezalandırılabilirdi. Kelime “bekar adam” anlamına gelir ve gönüllülerden oluşan bir piyade birliğini ifade eder. Savaşta ordunun başındaydı.

Ahuzar ne demek Osmanlıca?

1 dakikaEdebiyat | TDK’ya göre Ahuzar kelimesi ağıt yakmak, ağlamak anlamına geliyor.

Akümüle etmek ne demek?

Akümele kelimesi Türkçede biriktirmek, biriktirmek anlamına gelmektedir.

Aküple etmek ne demek?

Isıtma ve soğutma sistemlerinde sudaki yabancı maddeleri, erimiş havayı ve gazları tahliye etmek için kullanılır.

Akülerin anlamı ne?

Elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depolayan ve gerektiğinde kullanan cihazlara pil diyoruz. Piyasada “pil”, “akümülatör”, “depolama pili” ve “akım toplayıcı” olarak da bilinen pil, aracınızın tükettiği elektrik enerjisinin kaynağıdır.

Ahüzar etme ne demek?

Ahuzar Tanımı: Ahuzar kelimesinin anlamı; inleyen, iç çeken, sızlanan, feryat eden veya şikayet eden anlamına gelmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yabancı Escort