İçeriğe geç

Tübi̇Tak Bursu Ile Kyk Bursu Aynı Anda Alınabilir Mi

Aynı anda iki burs alınır mı?

Birden fazla burs alabilir miyim? İhtiyaçlarınıza bağlı olarak yurt ve yemek gibi birden fazla burs alabilirsiniz. Ancak, aynı anda BÜVAK, BUVAKIF veya diğer bireylerden, vakıflardan, kurum ve kuruluşlardan iki nakit burs alamazsınız (KYK öğrenim kredileri hariç). Engelli öğrencilerimiz birden fazla nakit burs alabilirler.

TÜBİTAK bursu alan başka burs alabilir mi?

Aldıkları diğer TÜBİTAK bursları, ücretleri, PTİ vb. burs süresi bitmeden ilişikleri kesilenler, talep etmeleri halinde kalan burs süresi kadar burs alabilirler. 5.6.

KYK bursu varken başka burs alınır mı?

Vakfımızdan burs alırken veya yeni bir burs başvurusu yapılırken, başka kurumlardan burs almıyor olmanız gerekir. Buna Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bursu da dahildir. KYK kredisi TEV bursuna engel değildir.

TÜBİTAK bursu hangi durumlarda kesilir?

1- Enstitülerin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından verilen mezuniyet belgelerinde yer alan mezuniyet tarihini takip eden ayın sonunda sona erer. 2- Mezuniyet tarihini takip eden aylarda burs ödenmez. 3- Fazla ödeme yapılması halinde iade edilir.

Hem KYK hem TÜBİTAK bursu alabilir mi?

5.6.

Hem KYK hem vakıf bursu alınır mı?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) öğrenim kredisi almak Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yüksek öğrenim bursundan faydalanmaya engel teşkil eder mi? HAYIR. KYK’dan öğrenim kredisi alan öğrenciler Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yüksek öğrenim bursundan faydalanabilirler.

TÜBİTAK bursu kaç TL 2024?

DUYURU (29/07/2024): Burs miktarları güncellenmiştir. Burs miktarları güncellenmiş olup 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Doktora öğrencileri için aylık 8.700 TL, doktora sonrası öğrenciler için aylık 10 TL.

TÜBİTAK lisans bursu kaç TL?

2210-Yurt içi yüksek lisans burs programları kapsamında desteklenen bursiyerlerimize aylık 16.500 TL tam burs verilecektir.

TÜBİTAK bursu için ortalama kaç olmalı?

5.3.

Kaç yerden burs alınabilir?

Aylık kişisel geliriniz (burs, hibe, kredi, maaş vb.) her yıl için web sitemizde belirtilen azami tutarı aşmadığı sürece birden fazla kurumdan burs alınabilir. Bu kritere kredi ve yurt kurumundan alınacak burs/kredi de dahildir. Ancak burs süresi boyunca KYK ödemesinde bir artış olması bursun sona ermesine neden olmaz.

Vakıf bursu alırsam KYK bursu kesilir mi?

KYK bursu veya kredisi almak, Nef Vakfı üniversite bursuna başvurmaya engel değildir.

YÖK ve KYK bursu aynı anda alınabilir mi?

(13) Bu usul ve esaslara göre burs almaya hak kazanan öğrencinin başka bir kurumdan destek/burs/kredi alması YÖK Destek Bursu almasına engel teşkil etmez. (14) YÖK Destek Bursu almaya hak kazanan ve aynı zamanda çalışan öğrencilere de burs ödemesi yapılır.

TÜBİTAK bursu kimlere verilmez?

b) Tezsiz yüksek lisans programını tamamlayanlar yüksek lisans burs programına başvuramazlar. c) Özel öğrenci statüsünde olanlar ile klinik tıp bilimleri alanında tezli yüksek lisans derecesi olanlar başvuruda bulunamazlar. ç) Sanatta yeterlik eğitimi alanlar başvuruda bulunamazlar.

TÜBİTAK bursu yazın yatıyor mu?

Burslar ait oldukları ayı takip eden ayın ilk 15 günü içerisinde ödenir. Ödemeler GYK’nın takdirine bağlı olarak peşin veya geriye dönük ve iki veya üç aylık dönemler halinde yapılabilir.

TÜBİTAK bursu nereye yatar?

2.1.

En fazla kaç tane burs alınabilir?

Bu konuda bir kısıtlama yoktur. Ancak şartları sağlamadığınız halde başvurursanız zaman ve belge israfı yaşarsınız. Kaç tane olursa olsun sadece şartlarınızı karşılayan burslara başvuruda bulunun. Bu burs alma şansınızı artıracaktır.

Aynı aileden 2 öğrenci burs alabilir mi?

(1) Burs kazanan öğrenciye, öğrenciliğinin devam etmesi ve burs almaya engel bir durumu bulunmaması kaydıyla hazırlık sınıfı ve varsa normal öğrenim süresi boyunca burs verilir. (2) Burs, aynı aileden yalnızca bir öğrenciye verilir.

2 defa burs alabilir mi?

CEVAP 4 – Daha önce KYK’dan katkı payı veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler (iki yıllık veya dört yıllık bir okulda okumaları fark etmez) tekrar katkı payı veya öğrenim kredisi alamazlar. Ancak ön lisanstan lisans programına geçiş yapan öğrenciler, uyum programı hariç olmak üzere katkı payı kredisi alabilirler.

Burs hangi durumlarda kesilir?

Öğrencinin öğrenim kurumuna bildirimde bulunmaması, öğrenim kurumunun kapatılması, kurum yurtlarından sürekli çıkarılma veya kesin hüküm giymesi halinde bursu sona erer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir